Menu

Ingrediënten

kippenbouillon* 1 l
grote garnalen met kop 12 stuks
sjalotten 2
gember stukje van 3 cm
Thaise kleine rode chilipepertjes 2
citroengras 3 stengels
laos 50 g
vissaus 3 el
suiker 2 el
tamarindepasta 1 volle desertlepel
koriander wortel (of de takjes van een bosje koriander) 2 stuks
citroenblad 10 blaadjes
cherrytomaatjes 6
oesterzwammen 100 g, in reepjes
witte kool 100 g, in reepjes
limoentjes 2

Keukenweetje:

Laos, een belangrijk ingrediënt in deze soep, gebruiken de Thai als medicijn tegen verkoudheid.

bereidingswijze

  • 1 Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • 2 Maak de garnalen schoon en ontdoe ze van de koppen. Voeg de koppen toe aan de bouillon.
  • 3 Snijd de sjalotten in kwarten. Snijd de gember in plakjes, het citroengras en de laos in stukken.
  • 4 Voeg alle ingrediënten toe aan de hete bouillon, sluit de pan af met een deksel en laat zo’n 5 minuten doorkoken.
  • 5 Voeg de vissaus, de suiker, de tamarinde, de korianderwortel en 5 citroenblaadjes toe.
  • 6 Voeg daarna de cherrytomaatjes, de garnalen, de oesterzwammen en de kool toe en laat enkele minuten garen.
  • 7 Pers de limoenen uit, giet het sap in de soep en maak af met de resterende citroenblaadjes. Serveer dampend warm.
  • *Vegetariërs vervangen de kippenbouillon door groentebouillon. De vissaus kun je vervangen door lichte sojasaus of tamari, de garnalen door tofu.

Ontmoet
Khun Orachan

Onze kruidenexpert

Lees meer