Menu

Ingrediënten

biologische kokosmelk blik van 400 ml
sjalotten 2
rode peper 1
gember stukje van 3 cm
Sereh (citroengras) 3 stengels
laos 50 g
kippenbouillon 600 ml
kippendij 150 g in kleine stukjes
vissaus 2 el
suiker 2 el
tamarinde 1 volle dessertlepel
korianderwortel 2 bosjes
cherrytomaatjes 5, gehalveerd
oesterzwammen 100 g, in reepjes
citroenblad 6
witte kool 100 g, in reepjes
limoen 1

Keukenweetje:

Ka betekent laos, een van de smaakmakers in deze soep. Kai verwijst naar een ander hoofdingrediënt: de kip.

Bekijk video

bereidingswijze

  • 1 Breng de kokosmelk aan de kook.
  • 2 Snijd de sjalotten in kwarten en de chilipeper in plakjes. Snijd de gember en de sereh in plakjes en de laos in grove stukken.
  • 3 Voeg alle ingrediënten toe aan de hete kokosmelk, sluit de pan af met een deksel en laat even doorkoken.
  • 4 Schenk er de kippenbouillon bij en voeg het kippenvlees toe. Laat de kip 5 minuten garen. Niet te lang, anders wordt het vlees droog.
  • 5 Voeg de vissaus, de suiker, de tamarinde, de korianderwortel en 3 citroenblaadjes toe.
  • 6 Voeg daarna de cherrytomaatjes toe en als laatste de oesterzwammen en de kool. Laat nog enkele minuten koken.
  • 7 Pers de limoen uit en giet in de soep. Maak af met de resterende citroenblaadjes en serveer de soep dampend warm.

Ontmoet
Khun Orachan

Onze kruidenexpert

Lees meer