Menu

Ingrediënten

Thaise kleine chilipepers 2
knoflook 2 teentjes
sperzieboontjes 100 g
kleine romanatomaten 8
limoentjes 2
palmsuiker 3 el
tamarindepasta 1 el
vissaus 3 el
Thaise (onrijpe) groene papaya* 1, ca. 600 g
pinda's 2 handjes

* Verkrijgbaar in de toko

Keukenweetje:

De chilipeper komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De familie van Orapin kan zich niet voorstellen hoe een leven zonder chilipepers eruit zou hebben gezien.

Bekijk video

bereidingswijze

  • 1 Doe de chilipepers en de knoflooktenen in de vijzel en stamp fijn.
  • 2 Halveer de sperzieboontjes en blancheer deze.
  • 3 Snijd de tomaatjes in kwarten en voeg toe aan de vijzel en stamp door de overige ingrediënten.
  • 4 Knijp de limoenen uit boven de vijzel.
  • 5 Verwarm de palmsuiker met een eetlepel water zodat deze smelt en beter oplost in de dressing.
  • 6 Voeg de palmsuiker, de tamarinde en de vissaus toe aan de vijzel en meng goed.
  • 7 Schil de papaya met een dunschiller. Snijd er daarna dunne sliertjes van,.
  • 8 Doe de ingrediënten uit de vijzel in een kom en meng met de papayaslierten.
  • 9 Rooster de pinda’s in een droge koekenpan, let daarbij op dat ze niet aanbranden.
  • 10 Bestrooi voor het serveren met geroosterde pinda’s

Ontmoet
Khun Orapin

onze pittige tante

Lees meer