Menu

Ingrediënten

schouderkarbonade 400 g
ananas halve
zonnebloemolie 2 el
Fair Trade Original kokosmelk 400 ml
Fair Trade Original rode curry kruidenpasta 1 zakje
bamboescheuten 1 blikje, 227 g
Thaise basilicum half bosje

Keukenweetje:

Het hart van de stam van de ananasplant is ook te eten en gaat in de originele variant van deze curry. Ananashart is hier niet te krijgen, dus vervang het met palmhart of bamboescheuten, die komen qua smaak en structuur aardig overeen.

bereidingswijze

  • 1. Snijd het vlees van het bot en leg in een kom of diep bord.
  • 2. Snijd de helft van een verse ananas in stukjes, knijp een handje uit boven het vlees en laat het een half uur marineren in het sap.
  • 3. Neem het vlees uit de marinade en dep het goed droog. Bestrijk het vlees met zonnebloemolie en bestrooi met een snuf zout. Verhit een grillpan en laat deze zeer heet worden. Grill het vlees kort aan beide kanten.
  • 4. Neem het uit de pan en laat even afkoelen.
  • 5. Verhit intussen in een middelgrote pan de kokosmelk en voeg de currypasta toe.
  • 6. Snijd het vlees in reepjes en voeg toe aan de pan samen met de resterende ananas, de bamboescheuten en een paar takjes Thaise basilicum.
  • 7. Laat nog een paar minuten op het vuur staan zodat het vlees gaart.
  • 8. Voeg vlak voor het serveren nog extra basilicumblaadjes toe.

Ontmoet
Khun Nipalin

Onze ananaskoningin

Lees meer