Menu

Ingrediënten

knoflook 3 grote tenen
zuiveringzout 1 el
citroengras 2 stelen
kaffir limoentjes* 2, de schil ervan
kleine Thaise verse rode chilipepertjes 4
gedroogde grote chilipepers 7
Thaise sjalotjes* 4-5
zout 1 tl
sperzieboontjes 200 g
varkensfiletlapjes 300 g
zonnebloemolie 3 el
citroenblaadjes 5
suiker 2 tl
Fair Trade Original Teriyaki woksaus 1 el

* Verkrijgbaar bij de toko

Keukenweetje:

Waarom de Thai zo graag chilipepers eten? ‘Je wordt er sterk van’, zegt Orapin’s zoon. Dat is in zekere zin waar, want pepers zijn rijk aan vitamine C.

bereidingswijze

  • Currypasta
  • 1 Pel de knoflook en week deze in water waar je een eetlepel zuiveringszout aan hebt toegevoegd - zo laten de schilletjes makkelijker los.
  • 2 Snijd het citroengras in dunne schijfjes. Voeg toe aan de vijzel samen met de knoflook en stamp tot een grof papje - als je geen vijzel hebt, kun je de ingrediënten ook fijnmalen in de keukenmachine.
  • 3 Snijd met een scherp mes de schil van de kaffir limoentjes, of gebruik hier een zesteur of scherpe rasp voor. Voeg toe aan de vijzel.
  • 4 Hak de gedroogde chilipepers en de verse chilipepertjes in schijfjes met een mes en voeg toe aan de vijzel.
  • 5 Voeg een eetlepel zout toe en stamp weer verder.
  • 6 Pel de sjalotjes, was ze en snijd ze in schijfjes. Voeg deze als laatste toe (ze laten veel vocht los) en stamp nu flink totdat je een homogene pasta hebt.
  • Geroerbakte sperziebonen en hamlapjes
  • 7 Dop de boontjes en snijd ze doormidden.
  • 8 Snijd filetlapjes in stukjes.
  • 9 Zet een wok op het vuur en laat heet worden.
  • 10 Voeg 3 eetlepels zonnebloemolie en 2 eetlepels currypasta toe en roerbak zo’n 5 minuten zodat de aroma’s vrijkomen.
  • 11 Voeg de boontjes toe, de citroenblaadjes en een klein kopje water. Blijf roeren en laat 7-8 minuten garen.
  • 12 Voeg dan het vlees toe en roerbak nog 5 minuten.
  • 13 Voeg op het laatst de suiker en de teriyaki woksaus toe en haal dan de pan van het vuur.

Ontmoet
Khun Orapin

onze pittige tante

Lees meer