Menu

Ingrediënten

gedroogde garnalen* 1 el
Thaise rode chilipepertjes 2
knoflook 1 teen
korianderwortel** 1
sperzieboontjes 250 g
zonnebloemolie 3 el
kippenvlees (filet of dij) 250 g
Fair Trade Original biologische kokosmelk half blikje van 270 ml
Fair Trade Original rietsuiker 1 el
eieren 4
ananas halve
limoen 1
Fair Trade Original witte rijstnoedels 3 nestjes
pinda's 2 handjes

* te verkrijgen bij de toko. Eventueel te vervangen door 2 eetlepels gekookte Hollandse garnalen.
** te verkrijgen bij de toko. Eventueel te vervangen door handje fijngesneden koriandertakjes.

Keukenweetje:

Hoe snijd je het handigst een verse ananas?

Bekijk video

bereidingswijze

  • 1 Rooster de gedroogde garnalen in een droge koekenpan.
  • 2 Hak de chilipepertjes fijn (als je niet zo van pittig houdt, pas de hoeveelheid dan aan naar je smaak) en stamp samen met de knoflook, de korianderwortel en de gedroogde garnalen fijn in de vijzel.
  • 3 Blancheer de sperzieboontjes een paar minuten in kokend water.
  • 4 Snijd de kip in zeer kleine stukjes.
  • 5 Verhit de zonnebloemolie en roerbak de kruiden met de kip en de sperzieboontjes.
  • 6 Voeg de helft van het blikje kokosmelk toe, een snuf zout en 1 el rietsuiker. Haal de wok van het vuur als de kip gaar is.
  • 7 Kook de eieren 6 minuten tot ze hard zijn. Laat schrikken en pel de eieren.
  • 8 Schil de ananas en snijd de helft ervan in kleine stukjes. Als je geen verse ananas hebt, kun je ook onze ananas uit blik gebruiken.
  • 9 Halveer de limoen en snijd 1 helft in partjes.
  • 10 Breng water aan de kook, voeg de rijstnoedels toe en laat van het vuur af 3 minuten staan. Giet de noedels daarna af en spoel ze onder de kraan.
  • 11 Mix met de kip, de eieren en de ananas en knijp er de helft van de limoen boven uit.
  • 12 Rooster de pinda’s en maal ze daarna fijn in de vijzel.
  • 13 Voeg nog een klein beetje kokosmelk toe aan de noedels en bestrooi ze met de gemalen pinda’s. Serveer met de overige limoenpartjes.

Ontmoet
Khun Nipalin

Onze ananaskoningin

Lees meer