Menu

Ingrediënten

kipgehakt, bijv. van dijvlees 400 gr
kleefrijst 3 el
Thaise groene chilipepertjes 2
zonnebloemolie 2 el
limoentjes 2
vissaus 4 el
Thaise paarse sjalotjes 2
Thaise muntbladeren een handje

Keukenweetje:

Wij noemen rijst uit Thailand Pandanrijst, maar de Thai kennen die term helemaal niet. Zij noemen onze Pandanrijst ‘Jasmijnrijst’. Waarom? Simpelweg omdat deze naar Jasmijn ruikt.

bereidingswijze

  • 1 Verhit een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is. Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt.
  • 2 Maal de rijst fijn in de vijzel.
  • 3 Snijd de chilipepertjes fijn.
  • 4 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een ruime koekenpan of wok en bak hierin het kipgehakt met de pepertjes even licht aan.
  • 5 Voeg het sap van 2 limoenen toe en 4 el vissaus en haal de pan van het vuur zodra de kip gaar is.
  • 6 Hak de sjalotjes fijn en voeg toe aan de kip samen met de geroosterde rijst. Meng goed door, bestrooi met muntblaadjes.

Ontmoet
Khun Wilawan

onze rijstvriendin

Lees meer