Menu

Ingrediënten

cherrytomaatjes 100 g
verse ananas halve
rode paprika 1
groene paprika 1
babymais 50 g
komkommer halve
knoflook 2 teentjes
ui 1
lente-ui 2 steeltjes
zonnebloemolie 3 el
kippen(dij)vlees, in kleine stukjes 400 g
oestersaus 3 el
vissaus 2 el
Fair Trade Original sweet chilisaus 2 el
tomatenketchup 3 el
suiker 1 tl

Keukenweetje:

Ananas is een bron van vezels en stimuleert de spijsvertering.

bereidingswijze

  • 1 Halveer de tomaatjes, snijd de ananas en de overige groenten in blokjes. Hak de knoflook fijn of stamp deze in een vijzel in stukjes.
  • 2 Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringetjes.
  • 3 Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en voeg de knoflook en de ui toe en laat deze kleuren. Voeg de kipstukjes en de oestersaus toe en roerbak een paar minuten.
  • 4 Voeg alle groenten toe behalve de tomaatjes en de ananas en roerbak het geheel een minuut of 10 tot de groenten zacht zijn.
  • 5 Voeg dan de ananas en de tomaatjes toe, de chilisaus en de ketchup en een theelepel suiker.
  • 6 Voeg vlak voor het opdienen de lente-ui toe en roer nog even door.
  • Vegetarische variant: Vegetariërs vervangen de kip voor tofu. De vissaus kun je vervangen met lichte sojasaus of tamari.

Ontmoet
Khun Nipalin

Onze ananaskoningin

Lees meer