Menu

Ingrediënten

biologische pompoen of flespompoen 1 ca. 500 g
kippendijen 4
zonnebloemolie 3 el
Fair Trade Original groene curry kruidenpasta 1 zakje
Fair Trade Original kokosmelk 400 ml
haricots verts 200 g
kleefrijst of sushirijst 3 el
verse koriander 1/2 bosje

Keukenweetje:

Om een curry wat crisp mee te geven, voegt Wilawan geroosterde, gevijzelde rijst toe.

bereidingswijze

  • 1 Schil de pompoen met een dunschiller, halveer deze en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken. In Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel even goed wassen
  • 2 Snijd de kip in stukken.
  • 3 Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta.
  • 4 Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook.
  • 5 Voeg de haricots verts toe en laat nog zo’n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de groenten beetgaar zijn.
  • 6 Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is. Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt.
  • 7 Maal de rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry.
  • 8 Serveer de curry met verse koriander.

Ontmoet
Khun Wilawan

onze rijstvriendin

Lees meer