Menu

Ingrediënten

biologische limoenen 2
gember stukje van 3 cm, geschild
wortel 1
paarse Thaise sjalotjes* 8
Thaise rode chilipepertjes 2
vers citroengras 2 stengels
pinda's 100 g
zonnebloemolie om te frituren
zeebaars of red snapper 1 hele (800 - 1000 g), schoongemaakt
verschillende slasoorten zoals romaine, ijsbergsla, lollo biondo en radicchio
* Verkrijgbaar bij de toko.

Dressing
vissaus 200 ml
suiker 100 g
limoensap 200 ml
water een scheutje

Keukenweetje:

In plaats van een hele zeebaars, kun je ook visfilets gebruiken. Paneer ze dan wel voor het frituren, zodat je een krokant laagje krijgt.

bereidingswijze

  • 1 Snijd de limoenen, de wortel en de gember in hele kleine blokjes. Snijd de sjalotjes, de chilipepertjes en het citroengras in dunne schijfjes.
  • 2 Rooster de pinda’s een paar minuten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren. Houd apart.
  • 3 Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een wok of een frituurpan en frituur de vis in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 5 Beleg een ovale schaal met slabladeren en leg daarop de vis. Schep er de groenten en specerijen op en giet er de dressing over.
  • 6 Serveer met de geroosterde pinda’s.

Ontmoet
Khun Orachan

Onze kruidenexpert

Lees meer