Menu

Ingrediënten

verse ananas een halve
zelfrijzend bakmeel 100g
zout 2 tl
zonnebloemolie om te frituren
verse koriander
Fair Trade Original sweet chilisaus om te serveren

Keukenweetje:

Wil je weten hoe handig Nipalin haar ananas snijdt?

Bekijk video

bereidingswijze

  • 1 Schil de ananas en halveer deze. Ontdoe van de kern en snijd in dunne schijfjes. Indien je geen verse ananas hebt, kun je ook ananas uit blik gebruiken. Dep deze wel eerst goed droog met keukenpapier.
  • 2 Doe het bakmeel in een diep bord en meng met het zout.
  • 3 Verhit een laag olie in een wok.
  • 4 Haal de ananasschijfjes door het meel, schud overtollig meel eraf en leg ze met behulp van een keukentang in de hete olie. Frituur niet teveel ananasschijfjes tegelijk, anders daalt de temperatuur van de olie teveel.
  • 5 Haal de schijfjes, als ze mooi bruin zijn, uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige ananasschijfjes.
  • 6 Hak een paar takjes koriander grof en strooi over de ananas. Serveer met chilisaus.

Ontmoet
Khun Nipalin

Onze ananaskoningin

Lees meer