Menu

Ingrediënten

knoflook 3 grote tenen
zuiveringzout 1 el
citroengras 2 stelen
kaffir limoentjes* 2, de schil ervan
kleine Thaise verse rode chilipepertjes 4
gedroogde grote chilipepers 7
Thaise sjalotjes* 4-5
zout 1 tl
verder
schouderkarbonade 375 g
Fair Trade Original kokosmelk 400 ml
Thaise baby-aubergine 200 g
suiker naar smaak
Thaise basilicum paar takjes

* te verkrijgen bij de toko

Keukenweetje:

Wat maakt Orapin’s currypasta zo aromatisch? Het geheim zit ‘m in de schil van de limoentjes. Maar pas op, als je teveel toevoegt, wordt de kruidenpasta bitter.

bereidingswijze

  • Currypasta
  • 1 Pel de knoflook en week deze in water waar je een eetlepel zuiveringszout aan hebt toegevoegd - zo laten de schilletjes makkelijker los.
  • 2 Snijd het citroengras in dunne schijfjes. Voeg toe aan de vijzel samen met de knoflook en stamp tot een grof papje - als je geen vijzel hebt, kun je de ingrediënten ook fijnmalen in de keukenmachine.
  • 3 Snijd met een scherp mes de schil van de kaffir limoentjes, of gebruik hier een zesteur of scherpe rasp voor. Voeg toe aan de vijzel.
  • 4 Hak de gedroogde chilipepers en de verse chilipepertjes in schijfjes met een mes en voeg toe aan de vijzel.
  • 5 Voeg een eetlepel zout toe en stamp weer verder.
  • 6 Pel de sjalotjes, was ze en snijd ze in schijfjes. Voeg deze als laatste toe (ze laten veel vocht los) en stamp nu flink totdat je een homogene pasta hebt.
  • Curry
  • 7 Snijd het varkensvlees van het bot in stukjes.
  • 8 Zet een pan op het vuur en voeg de kokosmelk toe en laat heet worden.
  • 9 Voeg dan 3 eetlepels currypasta toe en laat zo’n 8-10 minuten doorkoken onder voortdurend roeren.
  • 10 Voeg het varkensvlees toe en blijf roeren. Laat zo’n 5 minuten garen.
  • 11 Voeg dan de baby-aubergine toe, laat nog 10 minuten garen.
  • 12 Proef de curry en voeg naar smaak zout en suiker toe.
  • 13 Voeg als laatste Thaise basilicum toe en zet het vuur dan direct uit.

Ontmoet
Khun Orapin

onze pittige tante

Lees meer