Menu

ONTMOET
KHUN ORACHAN

Onze kruidenexpert

Khun Orachan

Verbouwt kruiden voor Fair Trade Original

 • WIE IS ORACHAN?

  Khun Orachan verbouwt kruiden als laos, gember en citroengras. Ze is lerares, studeerde landbouwwetenschappen en is de voortrekker van de fairtrade kruidenboeren. Een druk bestaan, want ze heeft ook twee dochters.

 • GROENE VINGERS

  Planten plukkend is Orachan op haar best. Ze neemt ons mee naar haar groene land. Alles groeit hier overvloedig door elkaar. Daar zit een filosofie achter. ‘Het gaat erom dat je alles in balans houdt’, zegt Orachan. Een boodschap die ze ook uitdraagt aan de kruidenboeren. Ze zal het ook haar dochters leren.

 • KEUKENGEHEIMEN

  Orachan is fan van de ‘vroegere Thaise keuken’. De pittige gember, de geurige sereh en de zoete kokosmelk geven een aroma af waar je de hele dag in rond zou willen waden. ‘Wist je trouwens dat laos en gember helpen om vlees beter te verteren?’

 • CREATIEF MET DE OOGST

  Iedere dag duikt Orachan met een mooie buit aan wildoogst haar keuken in. Zo tovert ze de meest spannende gerechten op tafel, met als hoogtepunt Orachan's verse zelfgemaakte Tom Ka Kai. Met Orachan’s vers geoogste kruiden een soep om nooit te vergeten.

 • Orachan & Fair Trade Original TOEKOMST

  Orachan’s toekomstdromen liggen dichtbij huis en zijn praktisch van aard. Orachan: ‘We willen onze fairtrade groenten en kruiden uitbreiden en grotere opslagruimtes voor de boeren hier op het learning center.'

 • Orachan & Fair Trade Original BETERE OMSTANDIGHEDEN

  Fairtrade is een goed alternatief voor kleine boeren die zich kunnen verenigen. De arbeidsomstandigheden zijn aanzienlijk verbeterd, er wordt milieuvriendelijker gewerkt en er zijn heldere prijsafspraken. De fairtrade premie die ze krijgen, wordt onder andere besteed aan training en het maken van bio-meststoffen.