Menu

Ontmoet
Khun Nipalin

Onze ananaskoningin

Khun Nipalin

Verbouwt Ananas & Mango voor Fair Trade Original

 • WIE IS NIPALIN?

  Als 13-jarig meisje oogstte Nipalin trots haar eerste ananas. Nu is de 34-jarige lid van de Raad van Bestuur van de Fairtrade Pineapple Growers, een groep van plaatselijke ananasboeren. En zet ze zich in voor duurzame landbouw.

 • HAAR OMGEVING

  Nipalin is een self-made woman. Ze woont met haar man, twee zonen van 10 en 13, moeder, katten en honden in het district Samroiyod, een paar uur rijden van Bangkok.

 • PURE PASSIE

  Het zal je niet verbazen: in huize Nipalin wordt veel ananas gegeten. In curry, zoetzure kip, maar misschien nog wel het meest vers uit het handje. En vers betekent hier: ‘zo van de struik in de buik’.

 • AAN DE SLAG!

  Nipalin kapt de vruchten met een groot mes en snijdt de schil er kundig af. ‘Proef maar’, nodigt ze ons uit. Deze verse ananas smaakt waanzinnig zoet en ruikt naar aardbeien. Maar we zijn hier om Thaise familierecepten te ontdekken, dus aan de slag met ananas in de keuken!

 • Nipalin & Fair Trade Original DUURZAME LANDBOUW

  De ouders van Nipalin moesten kiezen wie van beide dochters zou gaan studeren, dat werd Nipalins zus. Nipalin is er niet rouwig om, ze is trots op wat ze bereikt heeft en ze wil zich inzetten voor duurzame landbouw, ook voor de komende generaties.

 • Nipalin & Fair Trade Original NIEUWE INSTRUMENTEN

  Onder andere dankzij Fair Trade Original is haar situatie anders dan die van haar ouders. Beide zonen kunnen naar school en de jongste zit sinds een paar jaar op muziekles. Dankzij de fairtrade premie heeft de school nieuwe instrumenten kunnen aanschaffen.